Vaffel-expressen!

Under 17. mai komiteens evaluering av fjorårets feiring, var vafler oppe til diskusjon. Det er ikke spesielt greit verken å få solgt
eller spise flate, halvkalde vafler som ligger i varmekontainer.

Det ble diskutert om 2024 var året der hele vaffelsalget skulle avvikles.
Dette skulle vise seg å bli et sårt tema. Svein Arne Carlsen blåste seg opp, Harry Andersen hang seg på og Tove Linda forsøkte å roe ned stemningen med å si at vi fortsatt selger kaker…

Det blir ikke 17. mai uten vafler!
Det var da Terje Bronebakk klinket til med ideen. Hva om vi heller forsøker
å øke salget?
Det ble diskutert alt fra å lage Norges
største vaffel til vafler stekt på kumlokk, før plutselig ideen kom opp. Hva med å
lage en Vaffel-express? En maskin som kan forsyne hele Moseidmoen med rykende ferske vafler. Tilfeldighetene skal ha det til at Eirik Dale også sitter i komiteen med erfaringer fra diverse andre sprøe ideer.
Planen var klar!
Vi må produsere en maskin som kan servere hele 17. mai arrangementet med
nystekte vafler. Eirik Dale satte i gang og sanke ødelagte og kasserte deler, og begynne sveiseprosjektet hjemme i garasjen.
Det har blitt mange timers jobb, og nå ser vi resultatet.
Maskinen er fortsatt under utvikling i det 17. mai avisen går på trykk, men alt ligger
til rette for at alle skal få kjøpe nystekte, varme vafler i år fra Vaffel-expressen

Maskinen steker ca. 150 ferske vafler i timen, og er produsert blant annet av en
ødelagt varmtvannsbereder og kulelager som tidligere har stått i Nordsjøen. Den avgir 18kwh varme og består av 7 vaffeljern.